zijkant striping
Op 5 manieren een autosticker verwijderen.

Autosticker verwijderen: tips en tricks voor autoliefhebbers

Autostickers kunnen een leuke manier zijn om je auto te personaliseren. Soms wil je ze verwijderen, omdat je van plan bent om je auto te verkopen of  gewoon klaar bent met je oude sticker. Hoe dan ook, het verwijderen van autostickers kan een uitdaging zijn. Vooral als je de lak niet wilt beschadigen. In deze blogpost delen we handige tips en tricks om autostickers veilig te verwijderen zonder schade aan je auto. Ga jij een autosticker verwijderen? Lees dan zeker verder.

Op 5 manieren autosticker verwijderen

Het verwijderen van autostickers vereist geduld en de juiste aanpak. We bespreken verschillende methoden, van het gebruik van warmte tot specifieke hulpmiddelen. Of je nu een kleine sticker wilt verwijderen of een compleet bestickerde auto, wij hebben de oplossing.

1. Verwijderen met een Föhn

Een vaak gebruikte methode is het verwarmen van de sticker met een föhn. Volg deze stappen:

  1. Verwarm de autosticker: Richt de föhn op de autosticker en verwarm deze. De warmte maakt de sticker flexibel, zodat je hem gemakkelijker kunt verwijderen.
  2. Peuter de sticker eraf: Gebruik een plastic spatel of je vingernagels om de sticker voorzichtig los te peuteren. Let op dat je de lak niet beschadigt.
  3. Test de temperatuur: Houd je hand boven de verwarmde plek. Als het te warm is voor je hand, is het ook te warm voor de lak.

2. Behangstoomapparaat

Een behangstoomapparaat werkt vergelijkbaar met een föhn. Volg deze stappen:

  1. Vul het apparaat: Vul het behangstoomapparaat met water en laat het op temperatuur komen.
  2. Stoom de sticker: Richt de stoom op de sticker. De warmte maakt de sticker flexibel, waardoor je hem gemakkelijk kunt verwijderen.
  3. Werk van boven naar beneden: Begin bovenaan en werk naar beneden, zodat het water gemakkelijk kan weglopen.

3. Zonlichtmethode

Deze methode vergt wat tijd, maar kan effectief zijn:

  1. Zet je auto in de zon: De warmte van de zon maakt de sticker flexibel. Handig bij veel stickers of grote stickers.
  2. Verwijder de sticker: Peuter de sticker voorzichtig los.

4. Autopoetsbedrijf

Als je geen risico wilt nemen, breng je auto dan naar een autopoetsbedrijf. Zij hebben ervaring en kunnen de lak polijsten om eventuele lijmresten weg te werken.

5. Magneetstickers

Wil je tijdelijke autobelettering? Overweeg magneetstickers. Ze plakken met magnetische lading en zijn gemakkelijk te verwijderen zonder lijmresten.

Conclusie

Het verwijderen van autostickers kan een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak is jouw auto zo weer stickervrij. Kies de methode die het beste bij jou past. Blijf je in deze auto rijden? Zorg en dan voor dat je weer wat mooie nieuwe stickers aanbrengt, check ons assortiment en rij in stijl!

Back to blog